Cilt Bakımı Için Pratik Öneriler !


Cilt sağlığı ve bakımı hem kadınlar hem de erkekler için çok önemlidir.Temiz,sağlıklı ve bakımlı bir cilt öncelikle sağlıklı olmak için gereklidir.Bunun yanında kendimizi daha iyi ve güven dolu hissetmemizin en pratik yoludur.Gün içinde iletişim kurduğumuz insanlar üzerinde bıraktığımız izlenim açısından da aynı öneme sahiptir.

Peki bunun için onlarca lira mı ayırmamız gerekiyor? Tabi ki hayır !

Şimdi sizlere bunun sadece birkaç yolundan bahsedeceğim.

İlk adım olan temizlik için bitki çaylarını kullanabilirsiniz. Papatya, adaçayı, melisa ve lavanta gibi çaylar bunun için uygundur.Fincanınızdan çıkardığınız çay poşetini bir parça pamuğun üzerine koyup;çayla yeterince ıslanan bu pamukla nazikçe yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

Öncelikli öneme sahip ikinci konu nemdir cilt için.Bunun için hafta da bir gün  1 muzu ezip, 1 yemek kaşığı gülsuyuyla ya da balla karıştırıp yüzünüze ve boynunuza sürün.15 dakika bekletip ılık suyla durulayabilirsiniz.





Güzel ve pürüzsüz bir görünüm için elmadan yardım alabilirsiniz. 1 adet elmayı rendeleyip 1 yemek kaşığı bal ile karıştırın.15 dakika yeterli olacaktır.

Cildinizin yağ dengesini düzenlemek istiyorsanız, eşit miktarlarda elma ve portakal suyunu karıştırıp aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Bunun bir başka yolu da  1 elmayı rendeleyip, 1 adet yumurtanın akıyla karıştırıp, cilde yedirerek sürmektir.10 dakika sonra ılık suyla durulayabilirsiniz.Bu maskenin cildinizi sıkılaştırdığını da göreceksiniz.

Sıcak duş sonrası temizlenen ve gözenekleri açılan cildinize  pamuk yardımıyla yedirerek süreceğiniz süt, cildiniz için çok yararlı olacaktır.Bu uygulama için 5 dakika beklemek yeterli.Sonrasında  ılık suyla durulayabilirsiniz.

Sivilceleriniz varsa, portakalın ya da limonun kabuğunu rendeleyip 15-20  dakika kadar üzerinde tutun.Limonun suyunu da aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Sorununuz ciltteki kızarıklık ve kaşıntı ise şeftali püresini 15 dakikalık bir maske olarak kullanabilirsiniz.

Antioksidanlar açısından çok güçlü olan siyah üzümü tüketmeniz ve püresini maske olarak uygulamanız ise cildinizin genç yapısını koruyacaktır.

Cildiniz için ne uygularsanız uygulayın şunlara dikkat ederseniz sonuçları sizi daha fazla memnun edecektir:

Uygulama öncesinde yüzünüze ve boynunuza bir süre buhar uygulayın ki gözenekleriniz açık olsun!

Durulama sonrasında temiz bir havlu veya tek kullanımlık kağıt havlu kullanın!

Bakım kişiye özeldir;ilk uygulamada süreyi kısa tutup cildinizin verdiği tepkiyi  test edin !

Test edip uygun olduğunu gördüğünüz maskeyi haftada 1-2 kez  düzenli olarak uygulayın. Ancak bu şekilde kesin ve en iyi sonucu alabilirsiniz!

Uyumak için geç saatleri tercih etmeyin ve en az 6 saat uyumaya özen gösterin!

Sevgiyle, sağlıkla ve güzel kalın !


Son Yazılar:
 
Evde Yanık TedavisiNasıl Yapılır, Yanık İzi Kalmaması İçin Ne Yapılır?







.
.
.

Etiketler: , , , , ,